Privacy Statement

 

Notice and Choice Principle Statement pursuant to the Personal Data Protection Act 2010

 

Dear Valued Customer / Distributor

 

NETTURUL RESOURCES SDN BHD, which includes the holding company, subsidiaries, and any associated company (collectively ”we” or “us” or “our” ) as defined in the Companies Act 1965 from time to time, places great importance in keeping up with legal and regulatory changes. In view that the Personal Data Protection Act 2010 is in force, we are taking steps to ensure that we are in compliance with the new Act. We write to keep you informed of our endeavours and also to provide you information on your personal information which we may be processing and the manner in which we are doing so.

 

Security of Personal Data:                                                                

The security of your personal data is our priority. We protect this data by maintaining physical, electronic, and procedural safeguards that meet or exceed applicable law. We train our employees in the proper handling of personal data. When we use other parties to provide services to us, we require them to protect the confidentiality of personal data they receive.

Consequently, we wish to inform you that personal data and other information (collectively, “Personal Data”) previously provided, will likely continue to be used by Netturul Resources Sdn Bhd for the following purposes:

                                                                                                        

  1. To communicate with you.
  2. To provide services to you.
  3. To process your payment transaction.
  4. Respond to your inquiries.
  5. Administer your participation in contest.
  6. Conduct internal activities.
  7. Market surveys and trend analysis.                                              
  8. To provide you with information on product and services of the company.
  9. To provide you and your information on product and services of our business partners and/ or
  10. Other legitimate business activities of the company.

                                                            

Disclosure of your Personal Data

We may disclose the Personal Data to the following parties for the purposes stated above:-

  • Our agents and service providers (including those located overseas) providing service relating to the purposes for which the personal data is collected;
  • Third parties (including those located overseas) who provide data processing services;
  • In circumstances where delay or default of payment has occurred, to our appointed lawyers, debts collection agencies, credit-reporting agencies; and
  • Any person who is under a duty of confidentially who has undertaken to keep such data confidential.

We may also disclose the Personal Data if required to do so by law in good faith, if such action is necessary to (i) comply with requirements of any law enforcement agency, court order or legal process; or (ii) protect or defend rights or property of the company, its personnel and its related and/or group of companies.

                                                                                                              

Further, please be informed that if required for any of the above stated purposes, your Personal Data may be transferred to location outside Malaysia or disclosed to our related corporation, licensees, business partner and/or services providers, who may be located within or outside Malaysia or be knowingly disclosed to any third party.

                                                                                   

Please note that it will be necessary for the company to process your Personal Data, without which we will not be able to continue to use your Personal Data for any of the above stated Purposes.

                                                                                          

Language

In accordance to Section 7(3) Peroanal Data Protection Act 2010, this notice is issued in both the National and English languages. In the evant of any inconsistency , the English language version of this notice shall prevail.

 

Access, corrections and complaints and disputes

Complaint and Disputes:

You may request for access to, correction, or deletion of your Personal Data or limit the processing thereof (including personal data of others provided by you) or you would like to make any enquiries or complaints at any time here after with respect to your personal information may be channelled to our Personal Data Protection Officer by submitting such request to the company via post, email or facsimile transmission to the following address:

Attention              : Customer Care Department

Registered Mail  : Netturul Resources Sdn Bhd

                                  No.16-2, Setia Avenue

                                  Jalan Setia Prima S U13/S

                                  Setia Alam, Shah Alam

                                  40170 Selangor, Malaysia

Scan & Email to : netturul.kaixin@gmail.com or nuova88@gmail.com

Telephone           : +603-3344 3228

Fax to us via       : +603-3343 3229

 

Any request to access or correct your personal data may be subject to a fee and also to requirements under the Personal Data Protection Act 2010.

We trust that you consent and agree to the terms above with respect to our processing of your Personal Data. Where you elect to limit our right to process your Personal Data, you may contact our Personal Data Protection Officer, in writing.

 

The company may modify or update this privacy notice to reflect any changes to its privacy practise. In any case, an update version of this notice is available on www.netturul.com and you may periodically review this website to obtain the latest information on our company’s privacy practise.

 

 

Yours faithfully,

Netturul Resources Sdn Bhd

 


 

 

Notis dan Penyata Pilihan Prinsip menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

 

Kepada : Pelanggan / Pengedar

 

NETTURUL RESOURCES SDN BHD, yang termasuk syarikat induk, anak syarikat, dan mana-mana syarikat yang berkaitan (secara kolektif "kita" atau "kami") sebagaimana yang ditakrifkan dalam Akta Syarikat 1965 dari semasa ke semasa, memberikan keutamaan dalam mengikuti perubahan undang-undang dan peraturan.

 

Memandangkan bahawa Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 berkuat kuasa, kita mengambil langkah-langkah untuk memastikan bahawa kita berada dalam pematuhan dengan Akta yang baru. Kami menulis untuk memaklumkan kepada anda daripada usaha kami dan juga untuk memberikan anda maklumat mengenai maklumat peribadi anda yang mungkin boleh kami pemprosesan dan cara di mana kita berbuat demikian.

 


Keselamatan Data Peribadi:

Keselamatan data peribadi anda adalah keutamaan kami. Kami melindungi data ini dengan mengekalkan fizikal, elektronik, dan tatacara yang memenuhi atau melebihi undang-undang. Kami melatih kakitangan kami dalam pengendalian yang baik data peribadi. Apabila kita menggunakan pihak lain untuk menyediakan perkhidmatan kepada kami, kami memastikan mereka melindungi kerahsiaan data yang mereka terima.

Oleh yang demikian, kami ingin memaklumkan anda bahawa data peribadi dan maklumat lain (secara kolektif, "Data Peribadi" ) yang disediakan sebelum ini, mungkin akan terus digunakan oleh Netturul Resources Sdn Bhd bagi maksud yang berikut :

 

  1. Untuk berkomunikasi dengan anda.
  2. Menyediakan perkhidmatan kepada anda.
  3. Memproses transaksi pembayaran anda.
  4. Memberi respon kepada pertanyaan anda.
  5. Mentadbir penyertaan anda dalam pertandingan .
  6. Menjalankan aktiviti-aktiviti dalaman.
  7. Kajian pasaran dan analisis trend.
  8. Untuk memberikan anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan syarikat.
  9. Untuk memberikan anda dan anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan daripada rakan kongsi perniagaan kami dan / atau
  10. Lain-lain aktiviti perniagaan yang sah syarikat.

 

 

Pendedahan Data peribadi

Kami mungkin mendedahkan Data Peribadi kepada yang berkenaan untuk tujuan yang dinyatakan di atas: -

  • Ejen-ejen kami dan pembekal perkhidmatan (termasuk di luar negara) menyediakan perkhidmatan yang berhubungan dengan maksud yang baginya data peribadi itu dikumpulkan;
  • Pihak ketiga (termasuk di luar negara) yang menyediakan perkhidmatan pemprosesan data;
  • Dalam keadaan di mana kelewatan atau kemungkiran pembayaran yang telah berlaku, untuk dilantik peguam, agensi-agensi kutipan hutang, agensi-agensi kredit - laporan kami dan
  • Mana-mana orang yang diberi tugas penyimpanan rahsia yang telah diamanahkan untuk menyimpan data tersebut secara rahsia.

Kami juga mungkin mendedahkan Data Peribadi jika dikehendaki berbuat demikian oleh undang-undang dengan niat yang baik, jika tindakan itu adalah perlu untuk (i) mematuhi kehendak mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang, perintah mahkamah atau proses undang-undang, atau (ii) melindungi atau mempertahankan hak-hak atau harta syarikat, kakitangan dan kumpulan yang berkaitan dan / atau syarikat-syarikatnya.

 

Lanjut, sila maklum bahawa jika diperlukan bagi mana-mana maksud yang dinyatakan di atas, Data Peribadi anda mungkin dipindahkan ke lokasi di luar Malaysia atau didedahkan kepada syarikat kami yang berkaitan, pemegang lesen, rakan kongsi perniagaan dan / atau pembekal perkhidmatan, yang boleh terletak di dalam atau di luar Malaysia atau dengan sengaja didedahkan kepada mana-mana pihak ketiga.

 

Sila ambil perhatian bahawa ia akan menjadi perlu bagi syarikat itu untuk memproses Data Peribadi anda, tanpa mereka kami tidak akan dapat terus menggunakan Data Peribadi anda untuk mana-mana Tujuan yang dinyatakan di atas.

 

Bahasa :

Menurut Seksyen 7(3) Akta Perlindungan Dara Peribadi 2010, Notis ini dikeluarkan Dalam kedua -dua bahasa Kebangsaan and inggeris. Di Dalam keadaan mana terdapat ketidakseragaman,versi Bahasa Inggeris Notis ini hendaklah digunapakai. 

 

Akses, pembetulan dan aduan dan pertikaian

Aduan dan Pertikaian :
Anda boleh meminta akses kepada, pembetulan, atau dibuang Data Peribadi anda atau mengehadkan pemprosesan daripadanya ( termasuk data peribadi orang lain yang diberikan oleh anda ) atau anda ingin membuat sebarang pertanyaan atau aduan pada bila-bila di sini selepas berkenaan dengan peribadi anda maklumat boleh disalurkan kepada Pegawai Perlindungan Data Peribadi kami dengan menyerahkan permintaan itu kepada syarikat melalui pos, e-mel atau faksimili kepada alamat berikut:

Perhatian        : Jabatan Penjagaan Pelanggan

Mel Berdaftar : Netturul Resources Sdn Bhd

                           No 16-2, Setia Avenue
                           Jalan Setia Prima S U13 / S
                           Setia Alam, Shah Alam
                           40170 Selangor, Malaysia

Imbas &          : netturul.kaixin@gmail.com atau nuova88@gmail.com

E-mel kepada

Telefon           : 603-3344 3228

Faks                : 603-3343 3229

 

Sebarang permintaan untuk mengakses atau membetulkan data peribadi anda boleh tertakluk kepada bayaran dan juga untuk keperluan di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

 

Kami percaya bahawa anda bersetuju dan bersetuju dengan syarat di atas berkenaan dengan pemprosesan kami Data Peribadi anda. Di mana anda memilih untuk menghadkan hak kami untuk memproses Data Peribadi anda, anda boleh menghubungi Pegawai Perlindungan Data Peribadi, secara bertulis.

 

Syarikat kami boleh mengubahsuai atau mengemas kini notis privasi ini untuk menggambarkan apa-apa perubahan kepada amalan privasi. Dalam sebarang kes, versi update notis ini boleh didapati di www.netturul.com dan anda secara berkala boleh menyemak laman web ini untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai amalan privasi syarikat kami.

 

 

Yang benar,

Netturul Resources Sdn Bhd